GOZDNE URICE

Harmonija gozda in glasbe

- Gozd otrokom ponuja brezmejni prostor za igro in raziskovanje, za rast in razvoj. Pri raziskovanju gozda otroci razvijajo vsa svoja čutila in jih pri igri tudi uporabljajo.

- Gozd daje občutek svobode. Ponuja izzive in priložnosti, ki otrokom omogočajo rast in razvoj na številnih področjih.

- Gozd omogoča pristne izkušnje, ki pustijo sled še dolgo potem, ko odrastemo. Spomin po brezskrbni igri, svobodi in dogodivščinah je eden najlepših občutkov.

-Naši otroci so naravni raziskovalci. Žene jih želja po raziskovanju, odkrivanju vedno novih stvari, ki jih gozd kot brezmejni prostor ponuja. Skozi gibanje se učijo, gibanje jim daje občutek svobode. Telo v gibanju si hitreje zapomni stvari, saj možgani dobijo dovolj kisika.

- Igra in dejavnosti v naravi tako otroku prinašajo zdravje, kvalitetnejši razvoj motoričnih sposobnosti, možganov, komunikacije, učenja sodelovanja in strpnosti itd. Prav tako je v naravi na svežem zraku in na naravni sončni svetlobi, zato je otrok boljše volje, umirjen, neobremenjen, sočuten, saj se ob hoji, bivanju zunaj, svežem zraku in sončni svetlobi sprošča hormon sreče - serotonin.

KOMU SO GOZDNE URICE NAMENJENE?

STAROST: za otroke starosti 6 – 10  let.
KRAJ:  Čarobni gozd in njegova prečudovita okolica Mini kraljestva
ČAS DRUŽENJA:  1x  tedensko (oz. 4x mesečno), 3x otroci sami preživijo v gozdu. Na 4. srečanju pa sem jim pridružijo straši, ki se aktivno vključijo v igro in druženje.
TERMINI:ob sobotah med 10-12h; pričnemo 14.10.2023

OPREMA GOZDNEGA OTROKA

OPREMA GOZDNEGA OTROKA

OPREMA

V nahrbtniku potrebuješ prvo pomoč, kakšno vrv in vrvice, povečevalno steklo, kak lonček, žlico, flaško z vodo, prigrizek, rezervna oblačila in še kaj, kar ti pride pod roko.

Otroci večino leta potrebujejo nepremočljivo obleko in čevlje, ter suha rezervna oblačila v svojem nahrbtniku. Primerna obutev je zelo pomembna.

KAJ VSE BOMO V GOZDU POČELI?

  1. Čuječ sprehod skozi gozd, gradnja bivališč + pesem + prosta igra + 1 dihalna tehnika
  2.  prosta igra, joga v gozdu, gozdna kopel + zvočna meditacija + 1 dihalna tehnika
  3. čarobni gozd+ izdelava naravnih glasbil + prosta igra + 1 dihalna tehnika
  4. Zaključno druženje s starši + 1 dihalna tehnika
*Urnik je okviren in se lahko glede na vreme, zanimanje otrok spremeni! :)

Poudarek bomo dali prosti igri, dihanju ter glasbi, ki pozitivno vplivajo na otrokov razvoj. Otrok bo ob koncu vsakega srečanja spoznal po 1 dihalno tehniko, ki mu lahko nato pomaga v vsakdanjem življenju pri nemiru, pomiritvi jeze, strahu, razdraženosti, pred testi v šoli ali na splošno, da zjutraj telo napolni s kisikom. Glasba pa ima že sama po sebi zdravilne učinke.
“Prisotnost kisika, pomeni odsotnost bolezni!”

Prijava na MESEČNO delavnico vključuje:

  • Topel oz. hladen napitek (sok, limonada, domači čaj v hladnejših mesecih,…), ki otroka odžejajo, osvežijo in nahranijo.
  • 3x mesečno aktivno bivanje v gozdu brez prisotnosti starša + 1x druženje s starši.
  • Mesečni prispevek 74€ z vključenim DDV oz. 19€  z ddv na dan.

*Mesečna cena je fiksna in se ne spreminja glede na dejansko število obiskov, ki jih bo otrok izvedel. V primeru, da otrok zboli in se na določen termin ne more udeležiti gozdne delavnice, se lahko priključi delavnici na datum, ki ga vsak mesec določimo kot “nadomestni dan”.