O piškotkih

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto le uporablja). Glavni cilj piškotkov je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na straneh uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletenga mesta. Upoštevajte, da se z uporabo spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

  • Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo.
  • Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.

Katere trajne piškotke uporablja naša stran?

V spodnji tabeli je navedeno, katere piškotke uporablja naša spletna stran in kakšen je njihov namen.

Ime Trajanje Namen Domena
PHPSESSID Do konca obiska oz. zaprtja seje Zabeleži se id trenutne seje .minikraljestvo.si
PH_HPXY_CHECK Do konca obiska oz. zaprtja seje Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika. Več informacij .minikraljestvo.si
trx_addons_is_retina 7 dni od obiska Preveri če uporabnik uporablja retina zaslon. .minikraljestvo.si
_ga 2 leti od namestitve Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. Več informacij .minikraljestvo.si
_ga_ 2 leti od namestitve Uporablja se za ohranitev stanja seje. Več informacij .minikraljestvo.si
cookieconsent_status 1 leto od namestitve Uporablja se za ohranitev informacije, če dovolite shranjevanje piškotkov za našo spletno stran. .minikraljestvo.si

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah: